A problem with attributes

A place for Ventity software questions & answers
moudi
Senior Member
Posts: 51
Joined: Thu Nov 18, 2010 9:18 am

A problem with attributes

Postby moudi » Fri Apr 08, 2016 1:13 pm

Hi

I have a very simple problem with a model I built just as an exercise. I want to have a number of persons (customers) that have a bank account. I'm able to specify the initial values for the bank account in the Input data. However, although I specified the inflows (deposits) for the different customers in the same way, these values are not used in the calculation. It is always one constant value. What am I doing wrong?
Attachments
bank simple.zip
(4.91 KiB) Downloaded 34 times

moudi
Senior Member
Posts: 51
Joined: Thu Nov 18, 2010 9:18 am

Re: A problem with attributes

Postby moudi » Sat Apr 09, 2016 7:58 am

OK, I realise (assume?) that it is not possible to define an initial value for a flow rate. So, if I introduce an additional constant variable, it works...

tomfid
Administrator
Posts: 1794
Joined: Wed May 24, 2006 4:54 am
Location: Montana, USA
Contact:

Re: A problem with attributes

Postby tomfid » Tue Apr 12, 2016 10:43 pm

Your workaround is correct. However, you have found a bug.

It's true that a flow with a non-constant expression can't be given a fixed initial value, but in your example the constant flow expression should be settable. I've put in a ticket for a fix.
/*
Advice to posters (it really helps us to help you)
viewtopic.php?f=2&t=4391

Blog: http://blog.metasd.com
Model library: http://models.metasd.com
Bookmarks: http://delicious.com/tomfid/SystemDynamics

*/


Return to “Ventity”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest