BUG: Table windows open in random locations

Use this forum to post Vensim related questions.
Post Reply
Travis
Senior Member
Posts: 92
Joined: Tue Jul 15, 2008 8:42 pm

BUG: Table windows open in random locations

Post by Travis »

I have two displays. Currently I'm working with Stella on one and Vensim on the other.

When I open use the table analysis tool in Vensim, the table window open on the Stella display. I move it to the Vensim display and close it, thinking that maybe it will remember. That doesn't work.

I then simply tried the following:

1. Click Table analysis tool button (Table window opens somewhere)
2. Close Table window (cmd-W)
3. wash, rinse, repeat.

The table window opens in random locations. It varies every time. This is very inconsistent behavior.

maoOS 10.15.6
Vensim 8.1.1
Administrator
Super Administrator
Posts: 3643
Joined: Wed Mar 05, 2003 3:10 am

Re: BUG: Table windows open in random locations

Post by Administrator »

Are you using the new or old table tool?

Using the new table tool, mine opens in the same place each time (but you are right, if you move it, the location is not remembered). The old table tool should cascade (each subsequent one appears a little to the right and down of the previous one).

Also, is Vensim running on the main screen or extended one?
Advice to posters seeking help (it really helps us to help you)
http://www.ventanasystems.co.uk/forum/v ... f=2&t=4391

Units are important!
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-27509559
Travis
Senior Member
Posts: 92
Joined: Tue Jul 15, 2008 8:42 pm

Re: BUG: Table windows open in random locations

Post by Travis »

Good question. It is the old Table tool because I like time running down. I would love to use the new table layout with time running down.

Also, with the new table tool, it does open in the same place, but it is same place on the non-Vensim display, which is a bit weird given the focus (both window focus and my head focus) is on Vensim-display.

The old table tool doesn't cascade with two displays, Again, it seems to open randomly across both displays.
Administrator
Super Administrator
Posts: 3643
Joined: Wed Mar 05, 2003 3:10 am

Re: BUG: Table windows open in random locations

Post by Administrator »

I'll be set up tomorrow morning with two displays on my Mac (I'm waiting for the correct cable to be delivered), should be able to get to the bottom of the problem quickly.
Advice to posters seeking help (it really helps us to help you)
http://www.ventanasystems.co.uk/forum/v ... f=2&t=4391

Units are important!
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-27509559
Administrator
Super Administrator
Posts: 3643
Joined: Wed Mar 05, 2003 3:10 am

Re: BUG: Table windows open in random locations

Post by Administrator »

The next release of Vensim will store the window position for the new table tool. I'm still looking at the position where it first appears.
Advice to posters seeking help (it really helps us to help you)
http://www.ventanasystems.co.uk/forum/v ... f=2&t=4391

Units are important!
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-27509559
Travis
Senior Member
Posts: 92
Joined: Tue Jul 15, 2008 8:42 pm

Re: BUG: Table windows open in random locations

Post by Travis »

Just double checking: The new table tool can't have time run down, right?
Post Reply